— maandag 18 september 2023, 13:31 | 0 reacties, praat mee

Documentairemaker Sinan Can ontvangt Leon Weckeprijs 2023

Sinan Can | ANP

Sinan Can heeft de Leon Weckeprijs 2023 toegekend gekregen, een tweejaarlijkse waardering voor mensen die een kritisch en/of dwars geluid laten horen in de publieke discussie rondom oorlog, vrede en internationale politiek. Laatste wijziging: 18 september 2023, 15:49

De prijs van het Centrum voor Internationaal Conflictanalyse & Management (CICAM) aan de Radboud Universiteit is vernoemd naar de in 2015 overleden polemoloog Leon Wecke.

De jury prijst Can omdat hij volgens hen bij uitstek aan de criteria voor de prijs voldoet. “De aandacht van de jury is met name getrokken door de documentaires en reportages waarin Sinan Can met nuance, diepgang en oprechte interesse in mensen kijkt naar ontwikkelingen op het gebied van conflicten, terrorisme en onderlinge (internationale) verhoudingen en deze plaatst tegenover de aanwezige zwart-witbeelden van goed en kwaad. Daarmee laat hij als geen ander zien dat er twee kanten zijn aan elk verhaal, en elk conflict.”

De prijsuitreiking en een vraaggesprek met de winnaar is voorzien voor vrijdag 29 september aanstaande op de campus van de Radboud Universiteit. Wie daar graag bij wil zijn kan zich tot 25 september aanmelden voor een mail te sturen aan cicam@fm.ru.nl.

Het AD sprak Can over de toekenning, die in het verleden enkele keren contact had met Wecke. “Ik vond het een bijzondere man. Eerlijk gezegd kende ik de prijs niet, die is ook nog redelijk nieuw. Eerder kregen collega’s Ko Colijn en Carolien Roelants hem al. Dat zijn twee mooie namen. De prijs is een erkenning voor mijn hele team en dat zeg ik niet om vals bescheiden te doen. Ik werk bijna altijd samen met regisseur Daniëlle van Lieshout, documentairemaker Thomas Blom en cameraman Bruce Amende. Zonder die mensen waren er geen documentaires”, stelt Can.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.