basis naar compleet

— dinsdag 22 november 2016, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Documentaire over Drentse roofmoorden mag worden uitgezonden

© Aloys Oosterwijk / ANP

Het Openbaar Ministerie krijgt een tik op de vingers. Een documentaire over een drievoudige Drentse moordzaak mag toch worden uitgezonden. Dat heeft de rechter in een kort geding besloten, meldt RTL Nieuws. Laatste wijziging: 22 november 2016, 15:07

De documentaire van filmmakers Maria Mok en Meral Uslu gaat over het strafproces rond twee broers uit Hoogeveen die terechtstaan voor de roofmoord op een 55-jarige man uit Dwingeloo in 2012 en een bejaard echtpaar uit Exloo, ruim een half jaar later. Omdat er tegen de twee levenslang werd geëist, wilden documentairemakers Maria Mok en Meral Uslu een docu maken. Ze kregen goedkeuring van het Openbaar Ministerie, dat anderhalf jaar lang volledige medewerking gaf aan de film. De steun werd echter teruggetrokken nadat enkele nabestaanden van de slachtoffers bezwaar maakten. Het OM wilde middels een kort geding de documentaire tegenhouden.

Maria Mok: “We staan hier bij de rechtbank te springen van blijdschap. We wisten dat we een sterke zaak hadden, maar naarmate het wachten langer duurde, sloegen de zenuwen toch een beetje toe.” Mok hoopt dat de documentaire eind januari 2017 in première kan gaan op het Filmfestival van Rotterdam.

Woensdag horen de twee broers het vonnis van de rechter.

UPDATE Het vonnis is inmiddels beschikbaar op Rechtspraak.nl

Bekijk meer van

Meral Uslu Maria Mok

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.