e learning nvj

— donderdag 3 september 2020, 13:10 | 1 reactie, praat mee

Discussie over de foto’s van het huwelijk van Grapperhuis

Grapperhaus tijdens het debat over de aanpak van het coronavirus. - © Bart Maat / ANP

Foto's van het huwelijk van minister Grapperhaus, die fotograaf Ferry Kok voor roddelblad Privé maakte, leidden tot ophef. Nadat er weer foto's verschenen waaruit bleek dat corona-maatregelen van 1,5 meter afstand niet werden nageleefd, moest de minister zich uiteindelijk in de Tweede Kamer verantwoorden. Hij overleefde dat debat gisteren. Journalistiek Nederland discussieert inmiddels over roddels versus serieuze journalistiek.

Sheila Sitalsing noemt het ontmoeten van de twee genres in haar Volkskrant-column “trappelen in drijfzand”.

“De roddelfotograaf heeft iets opgepikt dat ook in de echte wereld nieuwswaardig is – een minister van anderhalvemeterhandhaving die op zijn bruiloft zijn gasten binnen een straal van anderhalve meter om zich heen verzamelde bijvoorbeeld – en journalistiek en politiek moeten zich tot de bron zien te verhouden.”

Ze merkt verder dat in de eerste berichtgeving van Privé werd gesproken “van ‘liefdesgeluk’ en van coronaregels die ‘werden gerespecteerd’”. “Daags daarna zat de hoofdredacteur van Privé op tv bij SBS Shownieuws ‘nieuwe beelden’ te presenteren. Een filmpje, eveneens van fotograaf De Kok, toonde de gasten dicht langs elkaar lopen. Sitalsing: “Schande, oordeelde het Shownieuwspanel, dat verzuimde Santegoeds te vragen waarom hij twee verschillende verhalen in omloop had gebracht over één gebeurtenis. [..] De nieuwe foto’s waren ‘opgedoken’ schreven serieuze media, alsof ze toevallig waren gevonden op oma’s zolder en niet zorgvuldig gedoseerd in tranches verkocht.”

Vrij Nederland-hoofdredacteur Ward Wijndelts van ontdekte overigens in Volkskrant-print nog een fraaie juxtapositie rond deze verontwaardiging over het woord ‘opgedoken’.

Eric Smit noemt kritiek uiten op de fotografen die vanuit verdekte positie plaatjes schieten voorspelbaar.

De fotograaf in kwestie, die volgens de Volkskrant een ‘atypische’ carrière heeft, zal de discussie worst wezen.

Te gast bij Radio 538-dj Frank Dane vertelt De Kok dat hij de foto’s bewust niet allemaal in één keer naar buiten heeft gebracht. “Als ik ze allemaal in een keer eruit gooi, verdien ik maar een keer wat.” De fotograaf zegt binnenkort met nog meer foto’s te komen.

Praat mee

1 reactie

melania macron, 11 september 2020, 00:08

groet aan alle kijkers online, ik ben hier om een ​​klein getuigenis te geven. Mijn naam is Melania Macron, ik ben 40 jaar oud uit Rotterdam, Nederland. Ik ben op 31-jarige leeftijd getrouwd. Ik heb maar één kind en ik leefde gelukkig. Na een jaar van mijn huwelijk werd het gedrag van mijn man zo vreemd en ik begrijp niet echt wat er aan de hand was, hij pakte het huis uit naar een andere vrouw Ik hou zoveel van hem dat ik er nooit van droom hem te verliezen, ik probeer mijn mogelijk het beste om ervoor te zorgen dat mijn man bij me terugkomt, maar het mocht allemaal niet baten, ik huil en huil hulpzoekend, ik besprak het met zijn familie maar ik kreeg geen antwoord. dus mijn beste vriendin Anna Johansson beloofde me te helpen . Ze vertelde me over een man genaamd Drosagiede, ze vertelde me dat hij een geweldige man is en een echte man die kan worden vertrouwd en dat er niets is over liefdeskwesties dat hij niet kan oplossen en ze vertelde me hoe hij een ontelbaar aantal mensen heeft geholpen in het herstellen van hun relatie. Ik was echt overtuigd, ik nam snel contact op met zijn e-mailadres, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) of zijn WhatsApp op +2349026414771 of Viber op +2349026414771.Ik leg hem al mijn probleem uit, hij vertelde me dat ik me geen zorgen moest maken dat al mijn problemen zouden zijn onmiddellijk opgelost. Hij vertelde me wat ik moest doen om mijn man terug te krijgen en dat deed ik, hij zei dat na drie dagen mijn man bij me terug zal komen en zal gaan bedelen, en het gebeurt echt zoals hij zei, ik was erg verrast, dit is zo geweldig. God zij de eer, onze relatie is nu erg hecht en we leven allebei weer gelukkig. Als u een soortgelijk probleem heeft, neem dan nu contact met hem op en laat uw probleem voor eens en voor altijd oplossen. Ik ben ook een levend getuigenis

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.