word studentlid

— dinsdag 13 oktober 2015, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Directeur Voorlichting weg bij Justitie

Directeur Voorlichting weg bij Justitie
Valier Kuypers / ANP

De directeur van de afdeling Voorlichting van het ministerie van Veiligheid en Justitie stapt op. Anne-Marie Stordiau vertrekt naar de Nederlandse ambassade in Londen. Het vertrek volgt nog geen twee weken na het Kamerdebat over de geënsceneerde foto van Volkert van der G. Laatste wijziging: 13 oktober 2015, 09:41

Er is de laatste tijd veel kritiek op de ambtelijke cultuur op het ministerie. Het zou ambtenaren ontbreken aan een politieke antenne en bewindspersonen zouden slecht worden geïnformeerd. Minister Van der Steur sprak vorige week nog het voltallige personeel toe nadat er grote fouten waren gemaakt rond de in scene gezette foto van de moordenaar van Pim Foruyn.

Tijdens het Kamerdebat over die kwestie zei Van der Steur nog dat wat hem betreft niet vast stond dat de bezem door het ministerie moet. De Volkskrant noemt Stordiau een van de belangrijkste cultuurdragers van Justitie. Stordiau zag als communicatieadviseur een lange stoet ministers aan zich voorbijtrekken, onder wie Sorgdrager, Korthals, Donner en Opstelten.

Zelf houdt Stordiau het erop dat ze al langer uitkeek naar een internationale baan, en dat ze blij is dat de functie bij de ambassade in Londen op haar pad kwam.


http://www.volkskrant.nl/politiek/topvoorlichter-verlaat-justitie-na-volkertfoto~a4161835/

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.