— dinsdag 7 mei 2019, 11:08 | 0 reacties, praat mee

Directeur RTL Nederland focust niet op strijd met Talpa

© RTL

Hoewel de media de afgelopen periode vooral aandacht had voor de strijd om de presentatoren en programma's tussen RTL en Talpa, maakt Sven Sauvé, directeur van RTL Nederland zich op voor een hele andere strijd. Laatste wijziging: 7 mei 2019, 11:08

Sauvé maakt zich geen zorgen over het vertrek van programma’s en enkele grote namen als Linda de Mol, Wendy van Dijk en Johnny de Mol naar Talpa, schrijft NRC. “Als ik me probeer voor te stellen wat John de Mol in het najaar op tv gaat brengen, doet dat mij denken aan RTL van twee à drie jaar geleden.”

De directeur heeft het nationale strijdtoneel ingewisseld voor een internationaal strijdtoneel. Namelijk die tegen socia media en streamingdiensten als Netflix, YouTube, en nieuwkomers als Amazon, Disney en Apple. Sauvé zet namelijk in op “video, video en nog eens video”.

Nederlandse series moeten het verschil maken. “De Nederlandse kijker wil altijd het echte, Nederlandse verhaal. Daarom ben ik ervan overtuigd dat wij het onderscheid kunnen maken.” Daarom, zegt hij, gaat elke zender ook veel meer eigen producties maken. Dan heb je zelf alle rechten; je kan ze op de gewone tv uitzenden, maar ook via on demand-diensten en (opgeknipt in ‘snacks’) op YouTube.

Bekijk meer van

Talpa Sven Sauvé RTL

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.