website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Directeur RTL Nederland focust niet op strijd met Talpa

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in zender op dinsdag 7 mei 2019, 11:08

© RTL

Nieuws Hoewel de media de afgelopen periode vooral aandacht had voor de strijd om de presentatoren en programma's tussen RTL en Talpa, maakt Sven Sauvé, directeur van RTL Nederland zich op voor een hele andere strijd.

Sauvé maakt zich geen zorgen over het vertrek van programma’s en enkele grote namen als Linda de Mol, Wendy van Dijk en Johnny de Mol naar Talpa, schrijft NRC. “Als ik me probeer voor te stellen wat John de Mol in het najaar op tv gaat brengen, doet dat mij denken aan RTL van twee à drie jaar geleden.”

De directeur heeft het nationale strijdtoneel ingewisseld voor een internationaal strijdtoneel. Namelijk die tegen socia media en streamingdiensten als Netflix, YouTube, en nieuwkomers als Amazon, Disney en Apple. Sauvé zet namelijk in op “video, video en nog eens video”.

Nederlandse series moeten het verschil maken. “De Nederlandse kijker wil altijd het echte, Nederlandse verhaal. Daarom ben ik ervan overtuigd dat wij het onderscheid kunnen maken.” Daarom, zegt hij, gaat elke zender ook veel meer eigen producties maken. Dan heb je zelf alle rechten; je kan ze op de gewone tv uitzenden, maar ook via on demand-diensten en (opgeknipt in ‘snacks’) op YouTube.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.