— maandag 20 februari 2017, 09:59 | 0 reacties, praat mee

Wilders boycot RTL na interview met zijn broer

© Bart Maat / ANP

RTL heeft het helemaal verbruid bij PVV-voorman Geert Wilders. Hij boycot de zender nu het station een interview met zijn broer Paul heeft verspreid over bedreigingen aan zijn adres. Laatste wijziging: 20 februari 2017, 10:03

“RTL is een grens over gegaan”, laat Geert Wilders weten. “Mijn familie heeft niets met de campagne te maken. De familieleden van Mark Rutte, Sybrand Buma en Emile Roemer komen ook niet ineens negatief in het nieuws als het verkiezingstijd is. Dit is geen toeval.”

De Telegraaf (via Blendle) schrijft dat het interview met de Paul Wilders past in een patroon van de afgelopen jaren. Als er verkiezingen aankomen, laat Paul Wilders zich geregeld negatief uit over het politieke werk van Geert Wilders.

“Er is van tactiek geen sprake”, zegt RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar. “Wel hebben we ruimte gegeven aan de vrijheid van meningsuiting van Paul Wilders. Hij gaat in op de bedreigingen die hij krijgt als ‘broer van’.” Dat is volgens Taselaar journalistiek relevant. “Ik sta vierkant achter de publicatie.”

Bekijk meer van

RTL Geert Wilders

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.