word actief nvj klein

— vrijdag 18 juni 2021, 10:56 | 0 reacties, praat mee

Directeur Rai geschrokken van uitgezonden beelden kabelbaanongeluk

© AFP

De directeur van de Italiaanse publieke omroep Rai zegt er erg van geschrokken te zijn dat een van zijn omroepen beelden heeft uitgezonden van het fatale kabelbaanongeluk dat vorige maand plaatsvond in Lago Maggiore. Laatste wijziging: 18 juni 2021, 11:01

Op de beelden, die afkomstig zijn van beveiligingscamera’s, is te zien hoe een kabel breekt en een gondel als gevolg daarvan naar beneden stort. Bij het ongeluk kwamen veertien mensen om het leven. Het ongeluk kon gebeuren doordat het noodremsysteem door drie personen was gedeactiveerd.

Dat meldt de NOS. De beelden werden het eerst uitgezonden door de zender Rai 3 en daarna door andere Italiaanse media opgepikt. Naast de Rai-directeur zelf reageerden ook politici en de procureur die het strafrechtelijk onderzoek doet verontwaardigd.

De vallende gondel was op de beelden wazig gemaakt. De Italiaanse krant La Stampa, die de beelden ook publiceerde, zegt achter het besluit te blijven staan.

Bekijk meer van

Rai

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.