banner anp

— vrijdag 18 juni 2021, 10:56 | 0 reacties, praat mee

Directeur Rai geschrokken van uitgezonden beelden kabelbaanongeluk

© AFP

De directeur van de Italiaanse publieke omroep Rai zegt er erg van geschrokken te zijn dat een van zijn omroepen beelden heeft uitgezonden van het fatale kabelbaanongeluk dat vorige maand plaatsvond in Lago Maggiore.

Op de beelden, die afkomstig zijn van beveiligingscamera’s, is te zien hoe een kabel breekt en een gondel als gevolg daarvan naar beneden stort. Bij het ongeluk kwamen veertien mensen om het leven. Het ongeluk kon gebeuren doordat het noodremsysteem door drie personen was gedeactiveerd.

Dat meldt de NOS. De beelden werden het eerst uitgezonden door de zender Rai 3 en daarna door andere Italiaanse media opgepikt. Naast de Rai-directeur zelf reageerden ook politici en de procureur die het strafrechtelijk onderzoek doet verontwaardigd.

De vallende gondel was op de beelden wazig gemaakt. De Italiaanse krant La Stampa, die de beelden ook publiceerde, zegt achter het besluit te blijven staan.

Bekijk meer van

Rai

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.