banner festival 23

— donderdag 21 maart 2019, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Digital Trend Survey: reclame jaagt mensen naar betaalde oases

Deloitte

Een overvloed aan reclame drijft Amerikaanse consumenten naar betaalde diensten om zo zelf hun ideale, reclamevrije kijk- en luisterervaring te bouwen, blijkt uit de dertiende editie van het omvangrijke Digital Media Trends-onderzoek van van onderzoeksbureau Deloitte. Laatste wijziging: 21 maart 2019, 08:52

Streaming video en audio groeit flink, commerciële besloten kabelzenders als HBO blijft gelijk en traditionele televisie-abonnementen zijn uit de gratie. Voor die laatste categorie betaalt nog 29 procent van de Amerikaanse consument.

Het onderzoek wijst op een groeiende frustratie van subscription fatigue, doordat series en films verspreid staan op diverse streaming platforms die elk hun eigen abonnement vereisen. Ook storen consumenten zich eraan dat er nauwelijks goede methoden zijn om, verspreid over al die aanbieders, snel nieuwe content te vinden.

Bijna de helft van de ondervraagden (48 procent) noemt het ingewikkeld om over meerdere diensten te zoeken en 43 procent staakt die zoektocht als het langer dan een paar minuten duurt.

De constante stroom reclame - vaak ook nog dezelfde op herhaling - is de belangrijkste drijfveer te betalen voor een dienst zonder reclame. Meer bij Deloitte Digital Trend Survey 13

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.