— dinsdag 29 november 2016, 11:17 | 1 reactie, praat mee

Dichtbij heft eigen redactie op

Dichtbij.nl / Holland Media Combinatie

Het hyperlokale platform Dichtbij stopt met eigen redactie, maar houdt het platform met zijn artikelen en meeschrijffunctionaliteiten in stand. Dat schrijft Dichtbij-hoofdredacteur Jaap den Ouden in een afscheidsartikel, waarin de koerswijziging wordt aangekondigd.

“Uiteraard ben ik zeer ongelukkig met het besluit van de directie van Holland Media Combinatie, maar ben wel blij dat het platform met zijn artikelen en meeschrijffunctionaliteiten behouden blijft”, aldus Den Ouden.

Eind vorig jaar voerde eigenaar HMC al een reorganisatie door, omdat “Dichtbij als geheel al een aantal jaren een negatieve bijdrage aan het resultaat” leverde.

Den Ouden wijst op de enorme behoefte aan lokale journalistiek, maar dat het gebrek aan een gezond verdienmodel diezelfde regionale journalistiek bedreigt. “De adverteerder haakt af en heeft zoveel keuze dat de prijzen onder druk staan. En alle groei in de digitale advertentiemarkt komt op rekening van Facebook en Google”, aldus Den Ouden.

“Journalisten hebben kwaliteiten maar zijn zelden de bron van een verhaal. Het was mij een genoegen om dat inzichtelijk te maken en om meeschrijvers en inwoners van Woerden te ondersteunen met hun verhalen”, schrijft hij. Meer bij Dichtbij

Praat mee

1 reactie

Ren de Vree, 1 december 2016, 20:16

In Noord-België heeft http://www.internetgazet.be een interessante lokale krant voor veel plaatsen, met advertenties van middenstanders, maar er full time van leven is ook daar nog niet mogelijk

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.