banner anp

— maandag 23 november 2015, 11:27 | 0 reacties, praat mee

HMC zet mes in hyperlokaal platform Dichtbij

Dichtbij / HMC

Uitgever van huis-aan-huisbladen Holland Media Combinatie (HMC) beëindigt de activiteiten van het hyperlokale platform Dichtbij.nl in de kerngebieden Noord-Holland en delen van Utrecht en Zuid Holland. In Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden gaat Dichtbij wel verder. Het betreft niet enkel de online activiteiten: de gedrukte huis-aan-huisbladen die in bepaalde regio's werden omgedoopt tot Dichtbij gaan door onder een andere naam.

De uitgeverij verwacht dat er door de opheffing rond veertig arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. De activiteiten van Dichtbij in Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden worden straks vanuit één redactie in Eindhoven ondergebracht. Activiteiten in Alkmaar,  Haarlem, Leiden, het Gooi, Amsterdam & Amstelveen en Almere stoppen in het eerste kwartaal van 2016.

In Rotterdam en Utrecht zullen de activiteiten op termijn vervangen worden door een nieuw hyperlokaal initiatief.

HCM, onderdeel van Telegraaf Media Groep (TMG), zegt dat het beëindigen van Dichtbij.nl in kerngebieden wordt ingegeven door tegenvallende inkomsten en past in “de strategische keuze van Holland Media Combinatie om samen met TMG nieuwe hyperlokale initiatieven te ontplooien onder sterke hoofdmerken.”

Dichtbij als geheel levert al een aantal jaren een negatieve bijdrage aan het resultaat, stelt HMC. Binnen het bestaande verdienmodel van Dichtbij wordt geen mogelijkheid gezien voor verbetering van het resultaat. HMC gaat de lokale berichtgeving weer onderbrengen bij de eigen titels Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander.

Ook wordt het nieuws steeds meer verspreid via websites van HMC-titels en apps voor mobiele telefoons. Een nieuw redactiesysteem dat HMC en TMG binnenkort in gebruik gaan nemen moet het uitwisselen van regionale inhoud makkelijker maken.

Op medewerkers die boventallig worden is het Sociaal Plan van TMG van kracht, dat gericht is op begeleiding van werk naar werk. De medezeggenschapsraad is over het voorgenomen besluit ingelicht. Ook de betrokken medewerkers zijn vandaag geïnformeerd.

Bekijk meer van

HMC Dichtbij

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.