— donderdag 29 december 2022, 09:00 | 1 reactie, praat mee

Devran Alkas over zijn rolmodel Humberto Tan: ‘Hij is op drie vlakken sterk: actualiteit, sport en entertainment’

Wie is een inspiratiebron voor jonge talenten in de journalistiek? Jolan Douwes legde die vraag voor aan vier jonge journalisten. De rolmodellen reageren ook. Het slot van onze vierdelige serie 'Het rolmodel'. Devran Alkas (29) is storyteller en journalist bij NOS op 3. Hij kiest radio- en tv-presentator Humberto Tan (57), van AVROTROS en RTL4.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Henri van der Steen, 29 december 2022, 15:16

Het is natuurlijk een flutstuk, hierboven, maar het inspireerde me wel iets persoonlijks te zeggen over Humberto Tan. Als schrijvend journalist heb ik hem lang geleden in een reportage afgezeikt en weggezet als een onnozelaar. Daar heb ik geen spijt van, maar ik vind het wel eerlijk en rechtvaardig hier even te melden dat ik intussen heel anders over hem oordeel. Ik zie weinig televisie, maar de keren dat ik Humberto de afgelopen jaren in beeld zag, bleek hij enorm gegroeid. Ik zag het met plezier en gun hem een herziening van mijn mening van harte.
Het klopt ook wat hij zegt: het heeft allemaal tijd nodig. Ik herinner me nog goed hoe Tom Egbers en Hugo Borst in het begin stonden te stuntelen voor de camera. En hoe Johan Derksen in de eerste jaren zijn columns schreef voor VI, met Nederlands waar je op de lagere school tot bijles zou zijn veroordeeld. Hoor hem nu oreren!
Mijn bescheiden complimenten zijn hier echter voor Humberto.  Hulde!

Henri van der Steen
Sint-Michielsgestel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.