PersVeilig

— maandag 26 september 2016, 15:36 | 0 reacties, praat mee

Deutsche Welle eist beelden terug van Turkije

Marius Becker / EPA

De Duitse televisiezender Deutsche Welle laat het er niet bij zitten dat Turkije interviewopnamen met de Turkse minister van Sport & Jeugd in beslag heeft genomen en heeft in Ankara een civiele zaak aangespannen tegen het Turkse ministerie. Dat heeft de zender maandag laten weten. Laatste wijziging: 26 september 2016, 16:58

Begin deze maand interviewde presentator Michel Friedman voor het programma Conflict Zone de Turkse minister van Sport Akif Çagatay Kiliç. Tot ongenoegen van de bewindsman stelde Friedman vragen die niet waren afgesproken. Het ging bijvoorbeeld over de mislukte staatsgreep, het massa-ontslag in alle lagen van de Turkse maatschappij, de afkalvende persvrijheid en de positie van vrouwen in de Turkse maatschappij.

Na afloop van het interview eiste een medewerker van het ministerie dat de beelden niet zouden worden uitgezonden. Toen Friedman protesteerde werden de beelden in beslag genomen. Alle verzoeken van Deutsche Welle om de beelden terug te krijgen werden genegeerd.

Bekijk meer van

Turkije Deutsche Welle

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.