mgm nvj maart

— vrijdag 16 december 2022, 13:45 | 0 reacties, praat mee

Derde foute match bij Spoorloos, één mismatch opgelost

Derde foute match bij Spoorloos, één mismatch opgelost
© ANP Evert Elzinga

Bij zeker drie van de zestien zaken in het programma Spoorloos waarbij mogelijk sprake was van fraude, werd iemand daadwerkelijk aan de verkeerde persoon of personen gekoppeld. KRO-NCRV meldt dat één van de mismatches intussen is opgelost. Laatste wijziging: 16 december 2022, 14:12

Eerder onthulde journalist Kees van der Spek dat twee Spoorloos-deelnemers niet aan hun biologische ouders waren gekoppeld, maar aan andere personen in Colombia. KRO-NCRV bevestigde dat later. De omroep besloot naar aanleiding van de onthullingen van Van der Spek meer ‘matches’ van de tussenpersoon te onderzoeken. Daaruit kwam een derde mismatch naar voren.

Twee andere matches gingen wel goed en zijn door middel van DNA-onderzoek bevestigd. De overige zaken lopen nog. Spoorloos-presentator Derk Bolt vroeg in de eerste aflevering van Spoorloos sinds de onthullingen om meer tijd voor de ‘bijzonder pijnlijke’ situatie. KRO-NCRV heeft in de afgelopen weken intensief contact gehad met alle betrokken oud-deelnemers.

De omroep heeft ‘indien door hen gewenst’ DNA-materiaal afgenomen van de oud-deelnemers. ‘Wij zullen - voor zover mogelijk - ook DNA afnemen bij eerder door ons gevonden familie in Colombia om volledige zekerheid te krijgen. Ook hebben wij contact met oud-deelnemers die naar aanleiding van onze oproep vragen of twijfels hebben geuit en spannen we ons maximaal in die vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden waar mogelijk’, meldt de KRO-NCRV.

Bekijk meer van

Spoorloos Kees van der Spek

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.