Jodal

— donderdag 11 december 2008, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Crisis als excuus voor reorganisaties

UPDATE De economische crisis wordt door de Vlaamse krantensector mogelijk als excuus gebruikt om te reorganiseren. Karin Raeymaeckers, mediaprofessor aan de Universiteit Gent, gelooft niet dat de economische crisis zo zwaar is dat bij sommige kranten tot een kwart van de journalisten moet verdwijnen. 'De grote persbedrijven willen niet langer drie redacties voor drie titels. We gaan naar een situatie waarbij één redactie artikels aanlevert voor drie merken.' Ze vraagt zich af waarom bijvoorbeeld Corelio en De Morgen de conjunctuurdip 'niet uitzweten'. "Corelio en De Persgroep zijn immers geen bedrijven in financiële ademnood. Kijk naar de vergevorderde plannen van Christian Van Thillo (De Persgroep) om de noodlijdende Nederlandse krant Algemeen Dagblad op te kopen. Zoiets doe je niet als je zelf noodlijdend bent." Tijdens een onlangs gehouden congres werd aangegeven dat de reclamemarkt in 2010 weer op volle sterkte is. "Alleen 2009 toont een dip", aldus Raeymaeckers, "ook de Vlaamse uitgevers weten dat". Laatste wijziging: 11 december 2008, 13:08

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.