word studentlid

— woensdag 17 mei 2023, 12:44 | 0 reacties, praat mee

Den Haag Centraal, Omroep West en AD winnaars Haagse Persprijzen 2023

Den Haag Centraal, Omroep West en AD winnaars Haagse Persprijzen 2023
De skyline van Den Haag, met het Binnenhof en de Hofvijfer op de voorgrond. | ANP

De Haagse Persprijs gaat dit jaar naar Jeroen van Raalte, redacteur van weekkrant Den Haag Centraal, voor zijn mooi geschreven, grondige en toegankelijke onderzoeksverhalen over uiteenlopende onderwerpen. Laatste wijziging: 17 mei 2023, 13:01

Van Raalte schreef onder meer over een slepende verhuizing van het Escher Museum naar de voormalige ambassade van de VS aan het Lange Voorhout, de opnieuw opgelaaide discussie over de erfpacht in Den Haag, de huizenjacht van de Deutsche Bank op de Haagse vastgoedmarkt en de problemen met het warmtenet van Eneco.

Van Raalte ontvangt ‘De Mus’, een door beeldhouwer Loek Bos vervaardigde bronzen beeldje. De Haagse Persprijs werd in 2017 voor het eerst uitgereikt als de Jan Paul Bresser Prijs.

Niels Klaassen van het AD krijg de Luis in de Pels voor de fraaie podcast ‘O, o, De Mos’ die hij maakte over de corruptieaffaire rond de Haagse lokale politieke partij Hart voor Den Haag, waarin oud-wethouder Richard de Mos centraal staat. De jury stelt dat Klaassen met het relatief nieuwe medium “een verhelderend en spannend verslag wist te maken van de gebeurtenissen die de Haagse lokale politiek al jaren in hun greep houden. Niet alleen heeft Klaassen de juiste toon getroffen, zijn productie is ook informatief: wie zijn podcast heeft beluisterd weet meer dan de krantenlezer.”

De Flaneur voor de ‘Journalist van het Jaar’ is toegekend aan Lot van Bree van Omroep West. Voor de Haagse televisiekijker is zij al jaren een gezaghebbend verslaggever over de gebeurtenissen in de Haagse lokale politiek. Dat doet zij niet alleen helder en to-the-point, maar zij is bovendien vaak de eerste die het nieuws brengt. Met haar berichtgeving over de affaire-De Mos bewees zij dat eens te meer. Zij ontvangt het kunstwerk De Flaneur van Mari Hofman. De naam van deze prijs verwijst naar de bekende Haagse columnist Eduard Elias (1900-1967) die publiceerde onder het pseudoniem De Flaneur.

De Haagse persprijzen worden woensdag 21 juni om 17 uur uitgereikt in de Haagse Kunstkring aan de Denneweg 64 in Den Haag.
De jury van beide prijzen bestond uit: Casper Postmaa (voorzitter), Ineke Bresser, Christiaan Weijts, Bart Zuidervaart en Maaike Kraaijeveld.  

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.