e learning nvj

— vrijdag 13 mei 2022, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Haagse Persprijs naar Robert van de Griend

De Ridderzaal van de Tweede Kamer in Den Haag. - © Hollandse Hoogte / Alexander Schippers

De Haagse Persprijs 2022 is gewonnen door Volkskrant-journalist Robert van de Griend. Hij won de prijs voor zijn reportage ‘Achter de rommel rond deze Haagse afvalcontainer schuilen de problemen van de stad’. Daarin ontrafelt hij de oorzaken van hardnekkige vervuiling in delen van Den Haag. Laatste wijziging: 13 mei 2022, 08:27

Dat meldt de organisatie achter De Haagse Persprijs in een persbericht. Naast Van de Griend vielen ook Ivar Lingen (Den Haag FM) en Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) in de prijzen. Zij wonnen beiden De Flaneur, een persprijs vernoemd naar een standbeeld op de Lange Voorhout. Lingen won de prijs voor zijn politieke radioprogramma ‘Spuigasten’. Geelen kreeg de onderscheiding voor zijn verhaal over de redding van boekhandel Colette.

Tijdens de uitreiking van De Haagse Persprijs werd ook de Luis in de Pels vergeven. De prijs wordt uitgereikt aan de beste productie over het functioneren van de lokale Haagse democratie. Ilah Rubio en Jorina Haspels van AD Haagsche Courant ontvingen die prijs voor hun artikel ‘Regels ruïneren menselijke maat’, over mensen die vermorzeld worden als gevolg van het star vasthouden aan regels door de gemeente en andere instanties.

Bekijk meer van

Haagse Persprijs

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.