website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Pers mag beelden maken in Oostvaardersplassen

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in censuur op maandag 10 december 2018, 15:25

Edelherten in de Oostvaardersplassen

Edelherten in de Oostvaardersplassen - © Robin Utrecht / ANP

Nieuws UPDATE De pers heeft de mogelijkheid om beelden te maken van het afschieten van wild in de Oostvaardersplassen. De NVJ had navraag hierover gedaan vanwege het tijdelijk vliegverbod vanaf vandaag boven de Oostvaardersplassen. Dat heeft te maken hebben met het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen, waar de rechter afgelopen donderdag toestemming voor gaf.

Het verbod geldt vanaf maandag 07.30 uur tot 18 december 17.00 uur. Volgens Omroep Flevoland geldt het verbod tot een hoogte van 1500 voet en is het bedoeld om kleine vliegtuigjes, helikopters en drones te weren. Over het afschieten van de dieren is veel te doen geweest de afgelopen periode.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) gaf aan uit te zoeken hoe ver het verbod gaat en zei actie te ondernemen als journalisten het werk onmogelijk wordt gemaakt.

De toelating is niet onbeperkt en enkel indien logistiek mogelijk. De NVJ ziet op dit moment geen aanleiding om het verbod via een kort geding aan te vechten, nu de pers via Staatsbosbeheer toegang kan krijgen tot het gebied en het vliegverbod vooralsnog geen onnodige beperking lijkt op te leveren voor de betrokken media. Indien er klachten worden gemeld, zal de NVJ in overleg treden met Staatsbosbeheer.

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.