word studentlid

— maandag 10 december 2018, 15:25 | 0 reacties, praat mee

Pers mag beelden maken in Oostvaardersplassen

Pers mag beelden maken in Oostvaardersplassen
Edelherten in de Oostvaardersplassen - © Robin Utrecht / ANP

UPDATE De pers heeft de mogelijkheid om beelden te maken van het afschieten van wild in de Oostvaardersplassen. De NVJ had navraag hierover gedaan vanwege het tijdelijk vliegverbod vanaf vandaag boven de Oostvaardersplassen. Dat heeft te maken hebben met het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen, waar de rechter afgelopen donderdag toestemming voor gaf. Laatste wijziging: 10 december 2018, 15:26

Het verbod geldt vanaf maandag 07.30 uur tot 18 december 17.00 uur. Volgens Omroep Flevoland geldt het verbod tot een hoogte van 1500 voet en is het bedoeld om kleine vliegtuigjes, helikopters en drones te weren. Over het afschieten van de dieren is veel te doen geweest de afgelopen periode.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) gaf aan uit te zoeken hoe ver het verbod gaat en zei actie te ondernemen als journalisten het werk onmogelijk wordt gemaakt.

De toelating is niet onbeperkt en enkel indien logistiek mogelijk. De NVJ ziet op dit moment geen aanleiding om het verbod via een kort geding aan te vechten, nu de pers via Staatsbosbeheer toegang kan krijgen tot het gebied en het vliegverbod vooralsnog geen onnodige beperking lijkt op te leveren voor de betrokken media. Indien er klachten worden gemeld, zal de NVJ in overleg treden met Staatsbosbeheer.

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.