Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 2 december 2014, 18:32

De Persgroep: Bijltjesdag bij Wegener

Op de redacties van de zeven regionale kranten van Wegener moeten na de geplande overname door De Persgroep per titel tientallen banen verdwijnen. In totaal zou het gaan om 150 tot 200 fte’s. Ook bij het Algemeen Dagblad, nu al een titel van De Persgroep, zouden banen op de tocht staan. Dat heeft Villamedia uit betrouwbare bronnen vernomen. Niet duidelijk is of bij de aanstaande ontslaggolf de journalisten van de huis-aan-huisbladen zijn meegenomen. Laatste wijziging: 3 december 2014, 10:24

De Persdienst van Wegener, die bovenregionale artikelen levert aan de zeven kranten,  gaat in de huidige opzet verdwijnen, zo is in de wandelgangen vernomen. Christian van Thillo, topman van De Persgroep, heeft eerder al laten weten dat hij vier nieuwsdiensten voor De Persgroep teveel van het goede vindt. Het Algemeen Dagblad zou het voortouw moeten nemen voor de nieuwe nieuwsdienst voor de Wegener-titels. 

De Persgroep (de Volkskrant, Trouw, Algemeen Dagblad, Het Parool) wil het plan uitvoeren zodra de Autoriteit Consument en Markt, voorheen de NMA, goedkeuring geeft voor de overname van Wegener. De verwachting is dat dit half januari zal gebeuren.

De afgelopen maanden is met alle geledingen binnen Wegener intenstief overlegd om tot een plan te komen. Dat heeft inmiddels de goedkeuring van de top van De Persgroep.

Donderdag 11 december zal de top van De Persgroep tijdens een massabijeenkomst hoofdredacteuren, redactieraden en –commissies en redactiechefs inlichten. De bijeenkomst vindt plaats in Doorn, vlakbij Utrecht. ‘s Middags worden de overige personeelsleden op de redacties ingelicht.

De gezamenlijke redactieraden- en commissieleden – het zogenaamde Waakhondenoveg – bespreken de plannen de volgende dag, zo is de bedoeling.

Topman Jaak Smeets van De Persgroep maakt momenteel een rondgang langs alle kranten van Wegener om de hoofdredacteuren in te lichten.

Dat doet hij samen met Erik van Gruijthuijsen, directeur uitgeverij zuid bij Wegener. Ze hebben al onder meer gesprekken gevoerd in Breda, Den Bosch en Eindhoven.


 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.