website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

De Persgroep: Bijltjesdag bij Wegener

Dolf Rogmans — Geplaatst op dinsdag 2 december 2014, 18:32

Nieuws

Op de redacties van de zeven regionale kranten van Wegener moeten na de geplande overname door De Persgroep per titel tientallen banen verdwijnen. In totaal zou het gaan om 150 tot 200 fte’s. Ook bij het Algemeen Dagblad, nu al een titel van De Persgroep, zouden banen op de tocht staan.

Dat heeft Villamedia uit betrouwbare bronnen vernomen. Niet duidelijk is of bij de aanstaande ontslaggolf de journalisten van de huis-aan-huisbladen zijn meegenomen.

De Persdienst van Wegener, die bovenregionale artikelen levert aan de zeven kranten,  gaat in de huidige opzet verdwijnen, zo is in de wandelgangen vernomen. Christian van Thillo, topman van De Persgroep, heeft eerder al laten weten dat hij vier nieuwsdiensten voor De Persgroep teveel van het goede vindt. Het Algemeen Dagblad zou het voortouw moeten nemen voor de nieuwe nieuwsdienst voor de Wegener-titels. 

De Persgroep (de Volkskrant, Trouw, Algemeen Dagblad, Het Parool) wil het plan uitvoeren zodra de Autoriteit Consument en Markt, voorheen de NMA, goedkeuring geeft voor de overname van Wegener. De verwachting is dat dit half januari zal gebeuren.

De afgelopen maanden is met alle geledingen binnen Wegener intenstief overlegd om tot een plan te komen. Dat heeft inmiddels de goedkeuring van de top van De Persgroep.

Donderdag 11 december zal de top van De Persgroep tijdens een massabijeenkomst hoofdredacteuren, redactieraden en –commissies en redactiechefs inlichten. De bijeenkomst vindt plaats in Doorn, vlakbij Utrecht. ‘s Middags worden de overige personeelsleden op de redacties ingelicht.

De gezamenlijke redactieraden- en commissieleden – het zogenaamde Waakhondenoveg – bespreken de plannen de volgende dag, zo is de bedoeling.

Topman Jaak Smeets van De Persgroep maakt momenteel een rondgang langs alle kranten van Wegener om de hoofdredacteuren in te lichten.

Dat doet hij samen met Erik van Gruijthuijsen, directeur uitgeverij zuid bij Wegener. Ze hebben al onder meer gesprekken gevoerd in Breda, Den Bosch en Eindhoven.


 

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.