— woensdag 9 december 2015, 09:09 | 0 reacties, praat mee

De Monitor in 2016 wekelijks op tv

KRO-NCRV gaat met ingang van volgend jaar de frequentie van het onderzoeksjournalistieke programma De Monitor flink opvoeren. Het zal wekelijks op zondagavond worden uitgezonden en stijgt daarmee van 24 naar 38 afleveringen. Laatste wijziging: 9 december 2015, 09:15

De Monitor begon twee jaar geleden als experiment waarbij journalistiek werk wordt gekoppeld aan crowdsourcing. Na vier uitzendingen besloot KRO-NCRV om in 2015 een reeks van 24 afleveringen te laten maken. Het succes van het programma betekent een verdere uitbreiding. Afgelopen zondag eindigde het lopende seizoen, maar al op 3 januari begint de nieuwe reeks.

Presentator Teun van de Keuken vermoed dat het succes van De Monitor komt door de wijze waarop het publiek wordt betrokken in onderwerpkeuze en onderzoek. “Het is geen: u vraagt, en wij draaien, maar wij doen serieus journalistiek onderzoek op basis van de ervaringen van mensen. Onze redactie werkt heel transparant en houdt het publiek op de hoogte van het journalistieke proces. We laten zien wat de vorderingen zijn en waar we tegen aan lopen”, aldus Van de Keuken.

De nieuwe serie van De Monitor is elke zondag om 22:35 te zien op NPO 2.

Bekijk meer van

KRO-NCRV De Monitor

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.