— woensdag 27 oktober 2021, 09:17 | 0 reacties, praat mee

De Lesbische Liga (NTR) wint Dutch Podcast Award 2021 in categorie Media

3FM-dj Vera Siemons en filmkenner Annefleur Schipper tijdens Lesbische Liga Live in TivoliVredenburg, Utrecht | NTR

De podcast De Lesbische Liga (3FM/NTR) van makers Vera Siemons en Annefleur Schipper heeft de Dutch Podcast Award 2021 gewonnen in de categorie Media & Cultuur. Siemons en Schipper bespreken in de podcast lesbisch media-aanbod en de representatie van vrouwen die op vrouwen vallen.

Vragen die voorbij komen: “Welke stereotypes komen altijd terug? Waarom zijn alle lesbische personages zo ongelukkig of überhaupt dood? Hoe komt het dat zoveel lesbische films zich afspelen in een tijd dat er nog geen elektriciteit was? En waarom zien we überhaupt zo weinig lesbische vrouwen in de media?”

De podcast loopt al vier seizoenen. Siemons en Schipper zijn blij met de prijs: “We zijn deze podcast in quarantaine, op afstand, begonnen en hadden nooit durven dromen dat we zoveel positieve reacties van luisteraars en mooie verhalen van mensen waar we zelf enorm naar op kijken, zouden ontvangen!”

NTR won in 2019 ook een Dutch Podcast Award, toen voor een reconstructie rondom de dood van Ewald Marggraf, een Brabantse grootgrondbezitter die in 2003 bij een brand in zijn landhuis in Vught omkwam. De makers boden niet lang daarna excuses aan voor aannames en conclusies die in de podcast werden gedaan.

Vorig jaar won de de podcastreeks ‘De Plantage van Onze Voorouders’ van Maartje Duin en Peggy Bouva, gemaakt in samenwerking met de VPRO. Villamedia sprak eerder deze maand met Duin over de ‘blinde vlek van een witte blik’.

De Dutch Podcast Awards worden sinds 2018 jaarlijks uitgereikt. Initiatiefnemer is BNR Nieuwsradio. De nieuwszender geeft hiermee een ode aan de podcast. Een vakjury en publieksstemmen bepalen de uiteindelijke winnaars.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.