training eu starters

— maandag 9 november 2020, 12:25 | 0 reacties, praat mee

‘De Plantage van onze Voorouders’ wint Dutch Podcast Awards 2020

© VPRO

De Plantage van Onze Voorouders is tijdens de alternatieve uitreiking van de Dutch Podcast Awards 2020 van BNR Nieuwsradio uitgeroepen tot de beste podcast van Nederland. De podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva in samenwerking met de VPRO, is volgens het juryrapport “een absolute must-listen.” Laatste wijziging: 9 november 2020, 12:27

De twee hosts gaan in de podcast op zoek naar sporen van het slavernijverleden in hun familiegeschiedenis. De familie van Duin had een aandeel in een Surinaamse plantage, de voorouders van Bouva werden gedwongen om op die plantages te werken.

Ook in de categorie ‘Verhalend’ won De Plantage van onze Voorouders de award. Volgens juryvoorzitter Michiel Veenstra heeft de podcast “op een eerlijke manier een stuk van onze geschiedenis weten bloot te leggen.”

De Stemming
De Podcast Awards werden in 2020 voor de derde keer uitgereikt. In 10 categorieën werden dit jaar awards uitgereikt. In de categorie Nieuws & Politiek won de politieke podcast ‘De Stemming’ van politiek verslaggevers Xander van der Wulp en Joost Vullings.

In de categorie Media & Opinie won de BNNVARA-podcast ‘De Krokante Leesmap’, die ook vorig jaar deze award mee naar huis mocht nemen. Gijs Groenteman werd verkozen tot best podcast host. In de nieuwe categorie Beste Brandstory won Taboe Talk, een podcast van KPN en NRC XTR.

Brand in het Landhuis
In 2019 won Simon Heijmans de award voor beste podcast met zijn podcast ‘Brand in het Landhuis’. Ook toen won de winnaar van de categorie Verhalend ook de algemene prijs. De winnaars worden bepaald door het publiek en een vakjury, waartoe in 2020 onder meer podcastmakers Simone Wijnands en Elger van der Wel en Spotify-directeur Wilbert Mutsaers behoren.

Bekijk meer van

Podcast Dutch Podcast Awards BNR

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.