persveilig seminar

— maandag 10 september 2018, 13:42 | 0 reacties, praat mee

De Kanttekening stopt met printeditie

© Freek van den Bergh | ANP

De Turks-Nederlandse krant De Kanttekening verschijnt voortaan alleen nog digitaal. De printeditie die tot voor kort nog wekelijks verscheen, komt te vervallen. Dat meldt hoofdredacteur Mehmet Cerit deze week in een brief aan abonnees. ‘Om onze krant verder te ontwikkelen, vooral inhoudelijk, en onze ambities te realiseren, moeten we helaas stoppen met onze wekelijkse printeditie. Dat omdat het financieel niet meer haalbaar is. De druk- en distributiekosten drukken enorm op onze begroting.’ Laatste wijziging: 10 september 2018, 13:58

De krant werd tot mei 2017 uitgegeven onder de naam Zaman Vandaag.  Vorig jaar besloot de redactie de naam te wijzigen om het ‘gülenimago’ van zich af te schudden, en een verbreding in de doelgroep te bewerkstelligen. Het idee was om van 3000 naar 10.000 abonnementhouders te groeien. Daarnaast werd een maandblad gelanceerd met daarin een selectie van eerder gebrachte artikelen.

Dat maandblad zal ook in de toekomst nog in print worden uitgegeven. De wekelijkse krant blijft beschikbaar als e-krant op de website en in de app.

De Kanttekening is de enige krant uit de Zaman-gelederen die nog actief is. In 2016 werd Zaman in Turkije overgenomen door de staat en edities in België en Frankrijk en in Duitsland stopten na bedreigingen.

Lees ook het interview dat Villamedia naar aanleiding daarvan vorig jaar had met hoofdredacteur Mehmet Cerit: ‘Niet vrij in een vrij land’

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.