website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘De Brand in het Landhuis’ wint Dutch Podcast Awards

Linda Nab — Geplaatst in Podcast op vrijdag 7 juni 2019, 08:32

Nieuws ‘De Brand in het Landhuis’ is gisteravond tijdens de Dutch Podcast Awards uitgeroepen tot beste podcast van Nederland. De podcast die acteur en schrijver Simon Heijmans maakte in samenwerking met de NTR gaat over het leven en de mysterieuze dood van de excentrieke grootgrondbezitter Ewald Marggraff, die in 2003 om het leven kwam bij een brand in zijn landhuis in Vught.

De serie won ook in de categorie ‘Verhalend’. Volgens juryvoorzitter Michiel Veenstra is het de eerste true crime-podcast van Nederland, en hebben de makers daarmee meteen de toon gezet.

De Podcast Awards, bedacht door BNR Nieuwsradio, werden voor de tweede keer uitgereikt. In totaal waren er negen categorieën te verdelen, waaronder die voor beste host (Lamyae Aharouay) en Nieuws en politiek (Newsroom). In aanloop naar de tweede editie hebben in totaal 18805 mensen hun stem uitgebracht op de genomineerde podcasts. Dat is ruim tienduizend stemmers meer dan tijdens de eerste editie in 2018. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: ‘Met het initiëren van de Dutch Podcast Awards willen we de makers het podium geven dat zij verdienen en tegelijk zoveel mogelijk aandacht van het publiek vragen voor het fenomeen podcast. Bij BNR zien we de podcast als de toekomst van radio. We zijn één van de eerste mediaorganisaties geweest die serieus met podcast en on demand audio aan de slag zijn gegaan. Daarom passen deze awards goed bij BNR.’

Kijk voor een overzicht van alle winnaars bij BNR Nieuwsradio.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.