— vrijdag 6 december 2013, 08:42 | 0 reacties, praat mee

De 7 beste volgens Biemans

Dit jaar geen Mercur voor de Tijdschriftcover van het Jaar. De organisatie van het Tijdschriftengala, de Groep Publiekstijdschriften, heeft de categorie geschrapt omdat de beste cover ook een ander platform heeft: de Nationale Coverdag.

Onbegrijpelijk, vindt artdirector Jaap Biemans. Daarom kiest hij voor Villamedia de zeven beste internationale covers van 2013, volgens Biemans zelf. Ter inspiratie, en ook een beetje als protest. ‘In een tijd dat we elkaar moeten enthousiasmeren, laten zien wat voor mooie dingen we maken, begrijp ik niet dat deze categorie is geschrapt en dat we nog wel de Retailer van het Jaar kiezen. Je moet de creativiteit van deze business juist benadrukken, daar is-ie op gestoeld.’

Biemans (40) alias Coverjunkie, verzamelt bijzondere ­covers – naar zijn eigen maatstaven, aan een goede ­cover ‘moet je willen likken’ – van over de hele wereld en plaatst die op zijn site coverjunkie.com. In het dagelijks leven is Biemans artdirector van Volkskrant magazine. Vorige maand kreeg dat blad een Award of Excellence op de SND (Society for News Design) Awards in Louisville voor de cover met hond Fiona (rechts). Voorheen was hij artdirector voor Intermediair, waar hij met zijn covers meerdere malen de prijs voor Cover van het Jaar won, uitgereikt door Mediafacts. Biemans zit geregeld in jury’s van internationale ontwerpprijzen – volgend jaar in die van de Britse D&AD design awards – en geeft lezingen over zijn werk in binnen- en buitenland.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.