— woensdag 18 april 2018, 12:25 | 0 reacties, praat mee

Dataredactie KRO-NCRV genomineerd voor Data Journalism Awards 2018

Visualisatie van de landen waar de 99 genomineerde projecten vandaan komen | GEN

De dataredactie van KRO-NCRV is vorige genomineerd in de categorie 'Best Data Team Small' van de internationale Data Journalism Awards, waarbij 'small' minder dan 30 medewerkers betekent. Het team bestaat uit datajournalisten Jerry Vermanen en Thomas Mulder (tevens art-director) en ontwikkelaar Marije Rooze.

Dit jaar werden 630 projecten uit 58 landen ingestuurd. Dat is een recordaantal, stelt GEN. De shortlist werd vorige week onthuld. In totaal zijn 99 projecten genomineerd.

Vermanen wijst op een tweede Nederlandse nominatie: freelance datavisualatie-ontwerpster Nadieh Bremer werkte mee aan een productie van The Guardian US over het geschuif met daklozen, die met een enkeltje op de bus worden gezet

De definitieve winnaars worden op 31 mei aanstaande bekend gemaakt, tijdens een speciaal gala-diner in Lissabon tijdens de zogeheten GEN Summit. Het internationale samenwerkingsverband Global Editors Network is initiatiefnemer van de prijs die sinds 2012 wordt uitgereikt.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.