banner festival 23

— dinsdag 13 september 2016, 08:20 | 0 reacties, praat mee

Genomineerden De Loep 2016 bekend

Dit jaar zijn er elf genomineerden voor De Loep 2016, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) voor de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. In totaal waren er 54 inzendingen voor de categorieën: Audiovisueel, Digitaal en Tekst. Ook werden drie producties voorgedragen voor de Aanmoedigingsprijs, voor talenten tot 30 jaar. Laatste wijziging: 13 september 2016, 08:52

In de categorie Audiovisueel zijn genomineerd: Huub Jaspers en Bart Nijpels voor Waarom Srebrenica moest vallen (Argos TV). André Nelis en Sander Rietveld voor De Spaghetticode (Zembla). Ton van der Ham en Norbert Reintjens voor Ziekenhuiscalamiteiten, deel I en II (Zembla).

Genomineerd voor de categorie Digitaal zijn: Maurits Martijn en Cees Wiebes voor Operatie Leunstoel: hoe een klein Nederlands bedrijf de CIA hielp om de Russen af te luisteren (De Correspondent). Adriana Homolova, Frank Mulder en Eva Schram voor Grote David tegen kleine Goliath en het bijbehorende online dossier (De Groene Amsterdammer/OneWorld).

En voor de categorie Tekst zijn genomineerd: Robert Dulmers en Casper Thomas voor Wie gaf het bevel? (De Groene Amsterdammer). Derk Stokmans voor Falende ICT bij de overheid (NRC Handelsblad). Marcel Haenen voor Mol onderwereld bij Nationale Recherche (NRC Handelsblad).

Voor de Aanmoedigingsprijs zijn genomineerd: Hansje van de Beek en Astrid Cornelisse voor Lek Suwinet (Argos Radio). Femke Awater, Pamela Kalkman, Emy Koopman en Tim Staal voor Het toezicht-sprookje (Investico/De Groene Amsterdammer). Enzo van Steenbergen voor Het NRC-euthanasieonderzoek (NRC Handelsblad).

De prijsuitreiking is op vrijdag 18 november in het Vlaamse Leuven, tijdens de vijftiende VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek. De winnaars krijgen een glazen, gegraveerde loep, een oorkonde en 1500 euro per winnende productie. De Aanmoedigingsprijs bestaat uit een oorkonde en 750 euro. Meer bij de VVOJ

Bekijk meer van

De Loep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.