basis naar compleet

— maandag 11 april 2016, 17:07 | 0 reacties, praat mee

Daily Mail heeft officieel interesse in Yahoo

AFP

Het Britse mediabedrijf dat onder meer dagblad Daily Mail uitgeeft, heeft officieel bevestigd dat het interesse heeft in een overname van internetbedrijf Yahoo. Al jaren lang tegenvallende resultaten bij Yahoo en een afslijtend imago betekenen dat het geduld bij investeerders op raakt. Laatste wijziging: 11 april 2016, 17:08

In maart liet investeerder Starboard Value weten dat het af wil van het hele Yahoo-bestuur, inclusief topvrouw Marissa Mayer. Een woordvoerster van de Amerikaanse tak van Daily Mail liet weten dat gesprekken lopen, maar dat de uitkomst hoogst onzeker is.

Yahoo maakte onlang een verlies van 4,4 miljard dollar bekend. Het bedrijf ontsloeg 1700 werknemers en reorganiseerde stevig, maar de inkomsten zijn desondanks gestaag gedaald.

Wat Daily Mail precies met Yahoo wil, is onduidelijk. De woordvoerster ging daar verder niet op in. Daily Mail (ook op een .com-adres ook in de Verenigde Staten actief) is zelf ook een van de best bezochte bestemmingen op internet. Eerste biedingen moeten 18 april binnen zijn.

Volgens geruchten zouden er rond veertig kopers zijn. Grote namen zoals de Amerikaanse kabelaar Comcast, Google en Microsoft hun aanbod weer hebben ingetrokken. Meer bij Daily Mail

Bekijk meer van

Yahoo Daily Mail

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.