— woensdag 4 juni 2008, 08:34

Aandeelhouder woedend over sabotagepoging Yahoo

UPDATE Investeerder Carl Ichan heeft woedend gerageerd op de sabotagepoging van zoekmachine Yahoo om de overname door Microsoft duurder te maken. Icahn is van mening dat de enige manier om Microsoft terug aan de onderhandelingstafel te krijgen is om het bestuur te ontslaan.

Microsoft bood in februari bijna 45 miljard dollar voor het internetbedrijf, maar verhoogde dat bod naar ruim 47 miljard dollar toen Yahoo volhield dat het bedrag te laag was. Naar nu is gebleken heeft Yahoo getracht een royale regeling voor het eigen personeel op te stellen.

Alle bijna veertienduizend medewerkers van Yahoo zouden volgens dat plan een flink geldbedrag en aandelen krijgen, als ze binnen twee jaar na een overname zouden worden ontslagen, of ontslag zouden nemen als ze binnen het bedrijf dreigden te worden overgeplaatst.

De regeling zou Microsoft tot ruim twee miljard dollar extra gekost kunnen hebben. Een rechtbank in Delaware maakte de documenten tegen de zin van Yahoo openbaar. De rechters behandelen klachten van aandeelhouders, die ontevreden zijn na de afgeketste verkoop. Meer bij NU.nl / Wall Street Journal via Yahoo News

Bekijk meer van

Yahoo Microsoft

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.