website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

D-Day: overname 21st Century Fox door Disney vandaag beslecht

Lars Pasveer — Geplaatst in overname op woensdag 20 maart 2019, 09:57

Mickey Mouse, Disney's officiële mascotte, aan de Disney Store aan Time Square in New York | Drew Angerer / AFP

Mickey Mouse, Disney's officiële mascotte, aan de Disney Store aan Time Square in New York | Drew Angerer / AFP

Nieuws Het gevecht om de overname van 21st Century Fox door de Walt Disney Company is bijna een feit: de overname zal om 17 uur Nederlandse tijd officieel zijn afgerond. Met de overname is 71 miljard dollar gemoeid - 62,6 miljard euro. Er ging een verhitte overnamestrijd aan vooraf.

Disney vond de Amerikaanse kabelgigant Comcast tegenover zich, maar die haakte uiteindelijk af nadat hun eindbod van 65 miljard dollar werd overtroefd.

Disney krijgt door de overname alle productiehuizen en filmstudio’s van 21st Century Fox in handen, waaronder hun belaing in Endemol Shine Group en de Amerikaanse streaminggigant Hulu. Disney krijgt verder televisiereuzen, animatiestudio’s en filmstudio’s Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Fox 2000 Pictures, Fox Family en Fox Animation in handen.

Het bedrijf heeft aangekondigd snel een centrale online dienst te willen maken waar alle inhoud samenvloeit. Het moet concurreren met Netflix, HBO en de nieuwe streamingdienst van Apple, die volgende week ten doop wordt gehouden.

Niet alle onderdelen van Fox zijn in de deal besloten: nieuws- en sportzenders blijven bij Fox Corporation.  In een korte verklaring over het officiële afronden van de overname stelt Disney dat de combinatie van “hoge kwaliteit content, ongekend talent en cutting-edge technologie” wereldwijd gaat inzetten. Meer bij de Walt Disney Company

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.