persveilig seminar

— woensdag 20 maart 2019, 09:57 | 0 reacties, praat mee

D-Day: overname 21st Century Fox door Disney vandaag beslecht

Mickey Mouse, Disney's officiële mascotte, aan de Disney Store aan Time Square in New York | Drew Angerer / AFP

Het gevecht om de overname van 21st Century Fox door de Walt Disney Company is bijna een feit: de overname zal om 17 uur Nederlandse tijd officieel zijn afgerond. Met de overname is 71 miljard dollar gemoeid - 62,6 miljard euro. Er ging een verhitte overnamestrijd aan vooraf. Laatste wijziging: 20 januari 2020, 14:00

Disney vond de Amerikaanse kabelgigant Comcast tegenover zich, maar die haakte uiteindelijk af nadat hun eindbod van 65 miljard dollar werd overtroefd.

Disney krijgt door de overname alle productiehuizen en filmstudio’s van 21st Century Fox in handen, waaronder hun belang in Endemol Shine Group en de Amerikaanse streaminggigant Hulu. Disney krijgt verder televisiereuzen, animatiestudio’s en filmstudio’s Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Fox 2000 Pictures, Fox Family en Fox Animation in handen.

Het bedrijf heeft aangekondigd snel een centrale online dienst te willen maken waar alle inhoud samenvloeit. Het moet concurreren met Netflix, HBO en de nieuwe streamingdienst van Apple, die volgende week ten doop wordt gehouden.

Niet alle onderdelen van Fox zijn in de deal besloten: nieuws- en sportzenders blijven bij Fox Corporation.  In een korte verklaring over het officiële afronden van de overname stelt Disney dat de combinatie van “hoge kwaliteit content, ongekend talent en cutting-edge technologie” wereldwijd gaat inzetten. Meer bij de Walt Disney Company

Bekijk meer van

Disney 21st Century Fox

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.