— donderdag 24 november 2016, 09:37 | 0 reacties, praat mee

CvdM: strenger optreden tegen sponsoring in vlogs

Marco Hillen / Hollandse Hoogte

Video bloggers of vloggers zijn populair onder kinderen en jongeren, maar deze makers zijn vaak onduidelijk over sponsoring. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) gaat sluikreclame in vlogs harder aanpakken. Vloggers die zich richten op kinderen tot 12 jaar mogen helemaal geen reclame maken.

RTL Nieuws meldt dat vloggers door huidige regelgeving vrij spel hebben. Het Commissariaat heeft nu alleen recht om in te grijpen bij televisie, radio en on-demanddiensten - maar daar komen door Europese regelgeving andere media zoals YouTube bij.

Voor het zover is wil het Commissariaat afspraken maken met vloggers: géén reclame in video’s gericht op kinderen tot 12 jaar en als er wel onderdelen zijn gesponsord, moeten vloggers dat in de video duidelijk maken. Het Commissariaat kan nu nog geen boetes opleggen, maar dat zal in de toekomst anders worden.

Het Commissariaat zegt niet van kwade wil uit te gaan: er heerst volgens voorzitter Madeleine de Cock Buning vooral onwetendheid. Daar kan het Commissariaat duidelijkheid in scheppen. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

Commissariaat voor de Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.