e learning nvj

— woensdag 18 maart 2015, 12:19 | 0 reacties, praat mee

CvdM verbreedt onderzoek Eredivisie

De NOS heeft afspraken met Eredivisie Media en Marketing CV (EMM) omtrent betaalzender FOX Sports aangepast. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) had de partijen onder dreiging van een forse boete in januari al zover gekregen om - onder protest - afspraken open te breken. Vandaag liep de deadline af waarop deze moesten zijn geformaliseerd. Het Commissariaat vond dat de afspraken de NOS dienstbaar maakten aan een commerciële partij, hetgeen is verboden in de Mediawet. Zo zou de NOS bij de samenvattingen verwijzen naar de live uitzendingen bij FOX Sports en zouden voetbalanalisten van de zender (met vermelding van hun verbindtenis met FOX Sports) commentaar komen leveren in het NOS-programma Studio Voetbal. Al deze afspraken zijn nu ongedaan gemaakt. Het dienstbaarheidsverbod wordt daarmee niet langer overtreden, maar de Commissariaat zet onderzoek naar Eredivisievoetbal en de NOS voort. Het onderzoek wordt verbreed, met bijvoorbeeld aandacht voor partijen als de STER. Er volgen dan mogelijk 'nadere maatregelen', aldus het Commissariaat.

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.