— vrijdag 14 januari 2011, 09:07

Coureurs betalen voor zendtijd Dakar-tv

Uit onderzoek van Sp!ts zou blijken dat er geen sprake is van onafhankelijke journalistiek bij de uitzendingen van RTL GP over de Dakar Rally. Coureurs kunnen zendtijd kopen om in de uitzending te komen. “Dat is nu eenmaal de macht van de media hè”, zegt vastgoedondernemer Evert Kroon, die ook dit jaar weer op de motor mee had gereden in Dakar, als hij niet geblesseerd was geweest. Elk jaar koopt hij een aantal minuten zendtijd in. “Het hoort erbij. Je wil toch op televisie om te laten zien dat je er bent en om de sponsors in beeld te brengen.” Eerder schreef TC/Tubantia al uit de mond van coureur Mirjam Pol op dat je 'voor tien minuten zendtijd op RTL7 18.000 euro kwijt bent'. Volgens mediahistoricus Huub Wijfjes gaat dit veel te ver. Hij vraagt zich af wat het Commissariaat voor de Media hiervan vindt. Meer bij Sp!ts / TC Tubantia

Bekijk meer van

RTL

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.