word studentlid

— vrijdag 30 januari 2009, 09:50 | 4 reacties, praat mee

RTL Nieuws boos op Plasterk

Minister Plasterk (Media) maakt op de de vierdaagse Zuidpoolreis van prins Willem-Alexander en prinses Máxima beelden die hij exclusief met de actualiteitenrubriek EénVandaag deelt, tot woede van RTL Nieuws. Want die beelden worden pas na gebruik door EénVandaag doorgegeven aan andere media. "Onbegrijpelijk, amateuristisch en arrogant van de minister", reageert hoofdredacteur Harm Taselaar. "Het is geen privétrip, maar een officieel werkbezoek van de minister en het prinselijk paar. Het is een schande voor de vrije nieuwsgaring." De minister is verbaasd over de verwijten. "De beelden zijn toch uiteindelijk voor iedereen beschikbaar?", aldus zijn woordvoerder. Laatste wijziging: 2 februari 2009, 10:04

Bekijk meer van

RTL

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

noname, 30 januari 2009, 12:54

plasterk heeft geen benul van zaken en politiek. naieve man met een rare hoed. wegwezen, dus.

ad Zonneveld, 30 januari 2009, 13:41

Het doel van de Anctarticatrip kan prima vanuit Den Haag gesteund worden. Dit uiterst milieuonvriendelijjke snoepreisje hóórt niet en dat geldt ook voor ons prinselijk paar.

Nadav Vissel, 30 januari 2009, 18:00

Kinderachtige krokodillen tranen.
Iedereen wil een scoop. Alsof RTL4 vrijwillig zijn beelden deelt met de anderen. Ik kan me herinneren dat we pas de volgende dag de samenvattingen van de voetbalwedstrijden op het publieke net konden zien. En wie heeft die beelden van Theo van Gogh met een mes in zijn buik van voordat er een tent omheen ging? RTL4. Zelf gemaakt? Nee, gekocht van een freelancer. Duuuuuusssssss….

noname, 31 januari 2009, 08:56

@nadav vissel
wat een rare naam, dan maar beter geen naam!
je snapt toch wel dat er een verschil is tussen een trip die wordt gemaakt vanuit de politiek en een moord die volkomen onverwacht plaats vindt, en dat je het dus moet doen met het materiaal dat door toeval voorhanden blijkt.
Voor de uitzendrechten van voetbalwedstrijden wordt ook betaald, kan je ook niet vergelijken met een reis vanuit de politiek die wordt geacht het algemeen belang te dienen.
weet je hoe dit heet? vriendjespolitiek. plasterk vraagt de publieke omroep mee, uit de vijver van dezelfde mensen voor wie hij zelf werkte als columnist bij een of andere saaie nieuwsrubriek.
dat deugt niet. zoals gezegd: naieve man met rare hoed, geen kaas gegeten van politiek en zaken: toedelidoki…..dusssssssss…..

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.