— donderdag 2 april 2020, 13:16 | 0 reacties, praat mee

Coronacrisis: Clairy Polak in nieuwe serie Medialogica Kort

Clairy Polak fileert kort maar krachtig naar zin en onzin rond corona | Human

'Medialogica Kort' is een nieuwe serie van omroep Human waar Clairy Polak in vijf minuten zin van onzin probeert te scheiden tijdens de coronacrisis. Een ervaringsdeskundige of expert bespreekt samen met Polak beelden uit de media. Het wordt alle werkdagen uitgezonden op NPO 2. Laatste wijziging: 2 april 2020, 13:24

“Wanneer is er sprake van nepnieuws? Wat is het verschil tussen beeld en werkelijkheid? Waar is de beeldvorming cruciaal?”, schrijft Medialogica op hun site, waar ook eerder uitgezonden edties zijn terug te vinden.

Gisteren was de eerste aflevering, over de effectiviteit en nut van slogans in tijden van corona. Het exacte aantal afleveringen dat wordt gemaakt is nu nog onzeker, meldt een woordvoerder desgevraagd.

Het format is door de lengte bijzonder geschikt voor online. Uitzenden via sociale media is bij de omroep nog in ontwikkeling, stelt Human. Het programma komt naast de Medialogica-website ook op Facebook. “Plan is om het programma daar ook dagelijks te delen in het format wat het beste bij de platformen past.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.