— dinsdag 12 oktober 2021, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Commissariaat voor de Media: voorlopig geen onderzoek naar NPO-concert Van Nieuwkerk

© Matthijs Gaat Door

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) houdt het NPO-concert van Matthijs van Nieuwkerk "nauwlettend in de gaten", maar stelt voorlopig geen onderzoek in, meldt NU.nl. Er ontstond ophef nadat de presentator bekend had gemaakt volgend jaar met zijn muzikale talkshow Matthijs Gaat Door naar de Ziggo Dome te gaan.

Voor deze zogenoemde nevenactiviteit moet een publieke omroep toestemming vragen bij het CvdM. Zij controleren of de publieke omroep zich aan de mediawet houdt. Dit betekent dat er bijvoorbeeld geen reclame gemaakt mag worden tijdens het concert en zij zich niet dienstbaar opstellen naar derden. Volgens een woordvoerder heeft het CvdM vooralsnog geen klachten ontvangen over het NPO-concert.

Dit weekend stelde musicalproducent Albert Verlinde dat het vreemd is dat de muzikale talkshow van de publieke omroep een groot commercieel concert mag organiseren. Volgens Verlinde gaat het concert tonnen opleveren, iets dat volgens de showbizzexpert op zijn minst dubieus te noemen is voor een NPO-programma.

BNNVARA, onderdeel van de NPO, zendt in 2022 de registratie van het concert uit. Het evenement wordt bekostigd vanuit de kaartverkoop, laat een woordvoerder aan NU.nl weten. “Dit is niet nieuw binnen de publieke omroep”, aldus de woordvoerder. “We doen dit bijvoorbeeld al tientallen jaren met de concerten van Kinderen voor Kinderen en ook andere omroepen organiseren evenementen waar tv-programma’s van gemaakt worden. Indien er in het gunstige geval geld overblijft voor BNNVARA, vloeit dit volledig terug naar onze programma’s.” Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.