Smartocto userneeds

— dinsdag 29 mei 2018, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Commissariaat scherpt schenkingsregels aan

© Sander Koning | ANP | KIPPA

Het Commissariaat voor de Media past de regels voor schenkingen uit verenigingsgelden door omroepen aan. Aanleiding daartoe zijn de miljoenen die Omroep Max heeft gestoken in een verzorgingshuis voor dementen in Rotterdam. Omroepbaas Jan Slagter richtte het Ben Oude NijHuis, een zorginstelling zonder managers, op uit onvrede over de zorg voor mensen met dementie. Volgens De Telegraaf ging er zeker twee miljoen aan verenigingsgeld naartoe. Dat mag in de toekomst niet meer. Laatste wijziging: 29 mei 2018, 10:18

Het Commissariaat heeft onderzoek gedaan nadat het klachten kreeg over de gang van zaken bij MAX en heeft daarop besloten dat de hoogte van het totale bedrag van de schenkingen vanaf nu jaarlijks maximaal vijf procent van de contributie-inkomsten mag beslaan. Eerder mocht een gift ‘niet buitensporig hoog zijn’.

Volgens De Telegraaf haalt Slagter zijn schouders erover op. ‘Zonder deze uitzonderlijke giften waren de aankoop en renovatie van het pand onmogelijk geweest.

En deze donaties zijn niet ten koste gegaan van programma’s’, zegt hij tegen de krant. ‘We zijn ook niet door het CvdM beboet, het mag alleen niet nog een keer gebeuren.’ Slagter zegt dat hij dat ook niet van plan was.

Meer bij De Telegraaf.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.