website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Commissariaat scherpt schenkingsregels aan

Linda Nab — Geplaatst in bestuur op dinsdag 29 mei 2018, 09:08

© Sander Koning | ANP | KIPPA

Nieuws Het Commissariaat voor de Media past de regels voor schenkingen uit verenigingsgelden door omroepen aan. Aanleiding daartoe zijn de miljoenen die Omroep Max heeft gestoken in een verzorgingshuis voor dementen in Rotterdam. Omroepbaas Jan Slagter richtte het Ben Oude NijHuis, een zorginstelling zonder managers, op uit onvrede over de zorg voor mensen met dementie. Volgens De Telegraaf ging er zeker twee miljoen aan verenigingsgeld naartoe. Dat mag in de toekomst niet meer.

Het Commissariaat heeft onderzoek gedaan nadat het klachten kreeg over de gang van zaken bij MAX en heeft daarop besloten dat de hoogte van het totale bedrag van de schenkingen vanaf nu jaarlijks maximaal vijf procent van de contributie-inkomsten mag beslaan. Eerder mocht een gift ‘niet buitensporig hoog zijn’.

Volgens De Telegraaf haalt Slagter zijn schouders erover op. ‘Zonder deze uitzonderlijke giften waren de aankoop en renovatie van het pand onmogelijk geweest.

En deze donaties zijn niet ten koste gegaan van programma’s’, zegt hij tegen de krant. ‘We zijn ook niet door het CvdM beboet, het mag alleen niet nog een keer gebeuren.’ Slagter zegt dat hij dat ook niet van plan was.

Meer bij De Telegraaf.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.