— donderdag 20 juni 2019, 09:25 | 0 reacties, praat mee

Commisaris Brok (Friesland) wil niet dat lekken naar de pers gewoonte wordt

Arno Brok, commisaris van de Koning in de provincie Friesland | Koen van Weel / ANP

Arno Brok, commissaris van de Koning in de provincie Friesland, heeft woensdag alle fractievoorzitters op het matje geroepen vanwege een gelekt provinciaal bestuursakkoord, meldt Omrop Fryslân.

Het akkoord, tot die tijd onder embargo, werd dinsdagmiddag officieel gepresenteerd. Op maandag en dinsdag stonden elementen ervan al in de Leeuwarder Courant en werden onderdelen besproken door de Friese regionale omroep.

De commissaris heeft de fractievoorzitters voorgehouden dat lekken uit een vertrouwelijk stuk “niet past in dit provinciehuis”, aldus Broks woordvoerder Marcel de Jong tegenover Omrop Fryslân. “Het leek de commissaris goed dat te doen aan het begin van een nieuwe bestuursperiode”, stelt De Jong.

In een overleg achter gesloten deuren zou Brok fractievoorzitters hebben gevraagd na te gaan of er uit hun fractie naar de media is gelekt, aldus de omroep. De fracties hadden het akkoord sinds vorige week vrijdag in het bezit.

Met de waarschuwing aan de fractievoorzitters zou Brok willen voorkomen dat lekken “een gewoonte wordt”. Meer bij Omrop Fryslân

Bekijk meer van

Friesland Arno Brok

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.