word studentlid

— donderdag 11 maart 2010, 10:13 | 0 reacties, praat mee

Clairy

Op Twitter zijn er mensen die Clairy Polak, als premier willen. Ons land is echt in totale verwarring, nu weet ik het zeker. Als er vijf minuten een mens op tv is die iets zinnigs zegt dan moet hij of zij meteen de politiek in. Maar Clairy maakte het zelf al duidelijk: ‘Ik ga doen waar ik het beste in ben: interviewen’. Polak zei dat in De Wereld Draait Door (DWDD), waar zij te gast was om over het verdwijnen van Nova te praten. Daar werd zij als volgt geïntroduceerd: ‘zelf zweeg ze tot nu toe in alle talen, maar nu is ze gelukkig bij ons’.

Laatste wijziging: 11 maart 2010, 11:15

Wat mij betreft had dat mogen zijn: gelukkig zweeg ze tot nu toe. Want dat siert Polak nou juist: niet meedoen met gekrakeel over haar vermeende verdwijning van tv, maar pas naar buiten komen als er duidelijkheid is. Stel je voor dat zij net zoals Arie Boomsma in allerlei programma’s zou verschijnen om het verloop van haar carrière door te nemen!

Zelfs toen er eerder een vreemdsoortige fanclub te gast was bij DWDD hoorden we gelukkig niks van Clairy.

Hoe keek zij trouwens naar haar fans Dieuwertje Blok, Aad van den Heuvel en Arendo Joustra? Ik was bijna net zo blij als bij de moord op Pim Fortuyn, toen bleek dat de dader geen allochtoon was; gelukkig zit er een journalist van een rechts blad bij…

Maar misschien ben ik ook wel in de war. In ieder geval zodanig dat ik denk dat als alleen Aad en Dieuwertje er hadden gezeten, de goegemeente had gezegd: zie je wel daar heb je die linkse kerk weer.
Hoe leg je uit dat kritisch interviewen iets anders is dan links interviewen? Polak vertelde dat zij woedend was toen zij vernam niet mee te mogen werken aan het nieuwe actualiteiten¬programma Nieuwsuur, omdat zij teveel Vara zou zijn.

‘Dat is een diskwalificatie van alles wat ik tot nu toe gedaan heb’. En het ergste is: die diskwalificatie kwam nu eens niet uit Den Haag, maar uit Hilversum.

Maar de soep was uiteindelijk niet zo heet. Zoals Clairy zelf zegt: ze hoeft niet langer presentator te spelen. Maar ze blijft wel interviewen. En dat is wat zij het beste kan.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Frederique de Jong

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.