— woensdag 10 februari 2021, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Citi Journalistic Excellence Award 2020 naar Mark Beunderman (NRC)

Citi-prijswinnaar Mark Beunderman | NRC

Mark Beunderman (NRC) heeft de Citi Journalistic Excellence Award 2020 gewonnen voor zijn artikel 'De vier gezichten van de sluwe redder van de euro', een profiel van de laatste week van Mario Draghi als president van de Europese Centrale Bank en diens nalatenschap.

Volgens jury-voorzitter Ad van Liempt werd Beundermans stuk unaniem als winnaar gekozen. Het artikel van Beunderman verscheen in oktober 2019; de uitreiking van de Citi Journalistic Excellence Award was door de pandemie uitgesteld. In 2020 waren er veel inzendingen, die “gemiddeld minder lang waren maar allemaal met een hoge kwaliteit.”

Het artikel van Beunderman is volgens de jury “een ontluisterend verhaal met een enorme impact. In tijdsgeest van publicatie een heel sterk artikel en plots weer verassend actueel.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.