— woensdag 1 april 2020, 08:35 | 2 reacties, praat mee

China-correspondent Eefje Rammeloo: ‘Heeft niemand gelezen wat wij schreven?’

China-correspondent Eefje Rammeloo vraagt zich af hoe het kan dat de horrorverhalen over het coronavirus in China de afgelopen maanden niemand in ons land leken te alarmeren. Ze twijfelt over haar eigen verslaggeving. ‘Had ik moeten schrijven dat de Chinese aanpak in de eerste plaats werkt, óndanks de beperking van burgerlijke vrijheden?’ Een persoonlijk verslag.

Bekijk meer van

Eefje Rammeloo coronavirus China

Praat mee

2 reacties

Eduard Bekker, 1 april 2020, 10:44

“Met tranen in mijn ogen hoor ik deskundigen op de Nederlandse televisie later zeggen dat we het zorgsysteem niet moeten overbelasten, en dús niet te veel moeten testen.”
Ik heb mij hier toen ook zo over verbaasd, dat ik het bericht heb getweet:
https://twitter.com/EduardBekker/status/1236416446030327813

Sander van Kasteren, 2 april 2020, 14:46

Ik kan wel een excuus bedenken voor Nederland: wij vinden een ‘open economie’ belangrijker dan het inperken van vrijheden. Ik heb vanaf het begin gezegd dat ons beleid te liberaal en te vrijblijvend was. Maar toch blijft het speculeren. Een lockdown is inderdaad beter om een virus in te perken, maar een compleet afgebroken economie klinkt nog vele jaren na. Ik ben benieuwd hoeveel jaren het ons gaat kosten om alleen al deze dip economisch gezien te boven te komen. Daarover heb ik ook nog weinig uit China gehoord. Over hongersnood door mislukte oogsten, over bedrijven die failliet gaan. Wellicht gaat dat nog komen. En dan zal pas blijken wat de juiste keuze is geweest.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.