word studentlid

— dinsdag 21 december 2021, 12:01 | 0 reacties, praat mee

Chef voetbal Het Laatste Nieuws weg na nieuwe onthullingen over zwartgeldaffaire in Belgisch voetbal

Chef voetbal Het Laatste Nieuws weg na nieuwe onthullingen over zwartgeldaffaire in Belgisch voetbal
© Cco Pixabay

In de nasleep van nieuwe onthullingen over de zwartgeldaffaire in het Belgisch voetbal heeft de krant Het Laatste Nieuws (HLN) maandag aangekondigd dat ze de samenwerking met haar chef voetbal Stephan Keygnaert stopzet.

Voetbalmakelaar en spijtoptant Dejan Veljkovic schrijft in zijn net verschenen boek over zijn innige band met de chef voetbal van de krant van DPG Media. In ruil voor primeurs over transfers zou Keygnaert gunstige quoteringen geven aan bevriende spelers of scheidsrechters. Volgens Veljkovic zou Keygnaert in ruil voor het aanprijzen van een speler die later getransfereerd werd een commissie hebben geëist, wat Keygnaert ontkent. Hij gaf wel toe dat hij cadeaus had gekregen, bleek uit transcripties die De Standaard kon inzien.

“Journalistieke integriteit en geloofwaardigheid zijn voor Het Laatste Nieuws en alle redacties binnen News City het hoogste goed”, aldus Nicholas Lataire, journalistiek directeur bij News City, de koepel waar ook HLN onder valt. “Als toonaangevende en grootste nieuwsmedium hebben we een journalistieke voorbeeldfunctie en die rol willen we ten volle opnemen ten opzichte van onze vele lezers.”

“De afgelopen dagen hebben de directie en de hoofdredactie de tijd genomen om grondig alle elementen te beoordelen”, zegt Lataire. “Daaruit blijkt dat we van mening verschillen over de toepassing van de deontologische, journalistieke code. Samen met Stephan zijn we dan tot het besluit gekomen dat het beter is dat onze wegen scheiden.”

News City belooft te werken aan een eigen journalistiek-ethische code, die duidelijkheid moet scheppen over de rol die een journalist kan invullen.Meer bij Het Laatste Nieuws / De Tijd / De Standaard

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.