Naeweb

— dinsdag 9 november 2021, 11:32 | 0 reacties, praat mee

DPG Media sluit drukkerij in België, alleen in Nederland nog eigen drukkerijen

Een inkijkje bij het Eco Print Center in Lokeren - © Bram Saeys / ANP

DPG Media maakte maandagmiddag bekend dat ze de drukkerij in Lokeren wil sluiten. Dat schrijft De Standaard. Met dat besluit zou de groep alleen in Nederland nog eigen drukkerijen overhouden.

In de drukkerij, genaamd Eco Print Center (EPC), worden onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen gedrukt en werken 63 arbeiders en 15 bedienden.

Bart Leybaert, vakbondssecretaris van de socialistische vakbond, stelde dat DPG Media al eerder dreigde om in te grijpen in zijn Belgische drukkerij. “Het verhaal luidde dat het hier duurder is dan in Nederland. Maar dat wil ik wel eens met concrete cijfers zien.”

Het Laatste Nieuws schrijft dat er moet worden geïnvesteerd in een handiger leesformaat om de papieren versies van de genoemde kranten te laten voortbestaan. De intentie is om de kranten voortaan op tabloidformaat te laten drukken, in plaats van het grotere berlinerformaat. Tabloidformaat wordt als handiger beschouwd voor de hedendaagse krantenlezer.

EPC koos als eerste drukkerij in België voor de waterloze druktechnologie. Omdat deze technologie niet verder doorbrak, kampt EPC met een technologisch en competitief nadeel, waardoor ze de overstap naar tabloidformaat niet kan ondersteunen.

Kris Vervaet, bestuursvoorzitter DPG Media België: “De mediasector is in continue verandering. Om de toekomst van onze merken te garanderen, moeten we ons aanpassen aan nieuwe technologieën en tendensen. Dat betekent anticiperen en keuzes maken, hoe moeilijk ze soms ook zijn. De beslissing die we vandaag genomen hebben, is een gevolg van wereldwijde trends in digitalisering en de daaraan verbonden overcapaciteit in drukkerijen. We betreuren dat we deze intentie tot sluiting moeten aankondigen, maar willen zo duidelijkheid verschaffen aan alle medewerkers en een einde maken aan de periode van onzekerheid. Onze aandacht gaat nu ten volle naar de begeleiding van al onze medewerkers in Lokeren. Zowel intern als extern zoeken we voor hen alternatieve tewerkstellingsmogelijkheden.”
Meer bij De Standaard.

Praat mee

de waag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.