Smartocto userneeds

— dinsdag 26 mei 2015, 14:25 | 0 reacties, praat mee

Charter neemt Time Warner over

UPDATE In een klap is Charter Communications een van de grootste spelers op de Amerikaanse markt van kabel- en breedbandbedrijven geworden. 56,7 miljard dollar betaalt het bedrijf voor de veel grotere rivaal Time Warner Cable, zo meldt het bedrijf in een verklaring. Charter zou 195,71 dollar per aandeel betalen voor Time Warner Cable. Recent viel een overname van Time Warner door de grootste Amerikaanse kabelaar Comcast nog in duigen. Met die mogelijke overname was een bedrag van 45 miljard dollar gemoeid. Laatste wijziging: 28 mei 2015, 11:18

Mocht de overname doorgaan dan wordt het nieuwe bedrijf New Charter gedoopt. Charter gaf ook aan door te gaan met de mogelijke overname van een kleinere speler op de kabelmarkt Bright House Networks. Als dat ook doorgaat dan ziet Charter zijn abonneebestand verviervoudigen naar 24 miljoen klanten. Ter vergelijking: Comcast heeft 27 miljoen klanten.

Toezichthouder FCC moet nog een oordeel vellen over deze overname, maar analisten verwachten dat er minder tegenwerking uit die hoek zal komen, omdat het nieuwe bedrijf New Charter minder media-activiteiten heeft dan Comcast.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.