— donderdag 13 februari 2014, 09:00

‘Comcast neemt Time Warner Cable over’

De Amerikaanse kabelmaatschappij Comcast neemt zijn branchegenoot Time Warner Cable over voor zo'n 45,2 miljard dollar, dat melden bronnen aan AP. Comcast zou bijna 159 dollar per aandeel betalen voor Time Warner Cable. Dat zou een premie betekenen van 18 procent op de laatste slotkoers van de onderneming. Met de overname wordt Comcast de grootste kabelmaatschappij in Amerika met meer dan 33 miljoen klanten. Volgens bronnen zullen de bedrijven met een fusie in drie jaar 1,5 miljard dollar kunnen bezuiniginen. De Amerikaanse toezichthouder voor radio- en televisieuitzendingen Federal Communications Commission (FCC) zal dan ook wel onderzoeken of Comcast niet een te dominerende rol krijgt in de markt. Eind van het jaar wordt uitsluitsel verwacht. Meer bij CNBC / AP

Bekijk meer van

Time Warner Cable Comcast

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.