— vrijdag 24 april 2015, 15:10 | 0 reacties, praat mee

Fusie Comcast/TWC van de baan

Joe Raedle / AFP

UPDATE De Amerikaanse kabelgigant Comcast ziet definitief af van de fusie met Time Warner Cable. Bestuursvoorzitter Brian L. Roberts heeft op de site van Comcast een verklaring gegeven voor het stopzetten van de fusieplannen. "Vandaag gaan we verder. Natuurlijk hadden we graag onze geweldige producten naar nieuwe steden gebracht, maar we hebben deze deal zo gestructureerd dat als de regering het niet eens was, we onder de afspraak uit konden komen". De verklaring volgt na het bericht dat de fusie op losse schroeven stond omdat toezichthouder Federal Communications Commission (FCC) van plan zou zijn een traject van hoorzittingen in te gaan. Dat is een langdurig proces met een onzekere uitkomst, wat volgens de zakenkrant Wall Street Journal een fusie onwaarschijnlijk maakt.

Met de fusie zou een bedrag van ruim 45 miljard dollar gemoeid zijn. Financiële uitgave Bloomberg vraagt zich af waarom de FCC niet simpelweg de fusie verbiedt, maar een bureaucratisch proces opstart. De nadelen voor consumenten en creatieve makers zijn evident, stelt Bloomberg. Dat heeft nu ook de FCC zelf aangegeven in een persbericht.

Meer dan de helft van de Amerikaanse markt voor internetbreedband zou in handen van de nieuwe fusiegigant komen. Ook zal het vrijwel onmogelijk zijn voor individuele studio’s om een vuist te maken tegen de marktheerser.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.