banner anp

— vrijdag 24 november 2017, 11:42 | 3 reacties, praat mee

Charles Groenhuijsen is optimistisch, behalve over de media

Zo optimistisch als de ‘vrolijke dwarsligger’ Charles Groenhuijsen in zijn boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’ is over velerlei maatschappelijke ontwikkelingen, zo somber is hij over de bedrijfstak, waarin hij al zo’n 40 jaar zijn brood verdient. “De kracht van het businessmodel van traditionele media verdampt in razend tempo. Het vertrouwen van burgers in de gevestigde journalistiek daalt en is op een historisch dieptepunt beland. Ze naderen hun kodak-momentje, ze hebben het bordje ‘Doodlopende weg’ gemist.”

Praat mee

3 reacties

Charles Groenhuijsen, 25 november 2017, 12:41

Flauw flauw: “Niets mis met meer vrouwen meer aan het werk, maar wel met Groenhuijsens verlies- en winstrekening”, schrijft Jeroen Sprenger.
Het is niet mijn berekening maar die van onder meer McKinsey. En ik heb alle bronnen online gezet.              http://www.chgroenhuijsen.com/?p=2330  Had je dat onderzoek nagekeken, Jeroen?  Ja, toch? Maar hoe kom je dan tot je conclusie? McKinsey doet precies wat Jeroen suggereert in het door mijn geciteerde onderzoek: Kijken wat de méérwaarde is van (betaald) werkende vrouwen.  Ik ben zorgvuldiger met mijn info dan mijn zurige recensent.

JJC Sprenger, 27 november 2017, 11:13

Charles Groenhuijsen demonstreert de lichtgeraaktheid van ‘de traditionele media’ zo gauw er kritiek wordt geleverd. Hij maakt er dus toch meer onderdeel van uit dan hij in zijn boek doet voorkomen. “Op zijn best 50 procent van de vrouwen wereldwijd participeert nu op de arbeidsmarkt”, schrijft hij, al of niet ontleend aan een McKinsey-rapport. Mijn stelling is, dat mag zo wezen, maar ook die andere 50 procent levert arbeid, maar dat wordt nergens economisch gewaardeerd. Als die wel op de arbeidsmarkt komt, dan komt die waarde pas tot uitdrukking doordat anderen dat werk - zorg, opvoeding, huishouding - wel betaald gaan doen. Een echt weerwoord van Charles hoort dus niet te zijn dat hij mij het bos van de biljoenen dollars (waarom niet gewoon euro’s)  instuurt, maar daar voor mij en alle andere lezers het twijgje plukt en toont dat McKinsey wel - anders dan ik vermoed - de kosten van de vervanging van onbetaalde door betaalde arbeid heeft meegenomen.

Charles Groenhuijsen, 27 november 2017, 17:25

“In a “full potential” scenario in which women play an identical role in labor markets to that of men, as much as $28 trillion, or 26 percent, could be added to global annual GDP by 2025. “
Als je het beter weet dan de opstellers van dit rapport moet je met argumenten komen.
http://tinyurl.com/ycpsb93n 
Ik ben niet lichtgeraakt, wél licht verveeld over niet je huiswerk doen.
Als er iets mis is met mijn winst- en verliesrekening moet je dat aantonen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.