website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Cécile Narinx naar de Volkskrant

Linda Nab — Geplaatst op dinsdag 22 mei 2018, 08:48

© Rona Lane

Nieuws Vier jaar geleden haalde ze het iconische modetijdschrift Harper’s Bazaar voor uitgeverij Hearst naar Nederland. Dit najaar vertrekt ze bij de titel. Cécile Narinx verruilt Hearst per 1 september voor de Volkskrant, waar ze als stijlredacteur weer gaat schrijven.

Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque schreef zaterdag in de krant dat hij ‘blij en trots’ is dat Narinx naar de Volkskrant komt. Want Narinx schrijft ‘met kennis van zaken, zowel vilein als elegant, altijd met humor. Daar is eeuwig gebrek aan.’

Narinx is geen onbekende op de Volkskrant-burelen. Haar naam stond al vaker onder stukken in de krant, en ze begon jaren terug samen met Arno Kantelberg de rubriek ‘Stijladvies’ in het magazine.

Op Twitter werd gespeculeerd dat het vertrek van Narinx bij Bazaar wel eens te maken zou kunnen hebben met mogelijk zware tijden voor het tijdschrift. Hearst nam onlangs de titel Vogue over, een directe concurrent. Maar volgens Narinx is dat helemaal niet aan de orde. ‘Niet zo negatief denken, dames! Bazaar blijft wel degelijk, en is kerngezond’, twittert ze. ‘Ik ga dit najaar na 23 jaar bladen maken wat anders doen. Daar hoef je niks achter te zoeken, behalve dat ik na 15 jaar hoofdredacteurschap meer wil schrijven, en minder wil managen.’

Narinx was ruim tien jaar hoofdredacteur van de Nederlandse ELLE. In 2014 stapte ze over naar Harper’s Bazaar, waar ze zich de afgelopen jaren hard maakte voor meer diversiteit in de bladenwereld.

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.