PersVeilig

— woensdag 22 november 2017, 08:49 | 0 reacties, praat mee

CBS News zet journalist Charlie Rose per direct op straat

Charlie Rose won een Peabody en Emmy-award voor een interview in 2013 met de Syrische president Bashar al-Assad | EPA

De prijswinnende journalist en interviewer Charlie Rose is door zijn werkgever CBS News op staande voet ontslagen. De publieke zender PBS, waar Rose al 26 jaar een gewaardeerd interviewprogramma heeft, heeft dat programma met onmiddellijke ingang geschrapt. Centraal staan beschuldigigingen van ernstig seksueel wangedrag van Rose. Laatste wijziging: 22 november 2017, 08:50

Die aantijgingen kwamen gisteren aan het licht, maar er zijn meer vrouwen naar voren gekomen over Rose’s gedrag. Hij liet collega’s en ondergeschikten regelmatig naar zijn privéadres komen, waar hij naakt rondliep. Ook zou hij vrouwelijke collega’s hebben betast.

CBS News zegt dat ondanks de belangrijke journalistieke prestaties die Rose heeft geleverd, dit gedrag niet kan worden getolereerd. CBS News-directeur David Rhodes stelt dat “het bieden van een veilige en professionele werkomgeving, waarin mensen zich gesteund voelen om het beste werk te leveren, het hoofddoel moet zijn.”

Rose publiceerde gisteravond via Twitter een korte verklaring, waarin hij onder meer zegt dat hij dacht dat hij op “vermeende wederzijdse gevoelens” reageerde. Hij zegt dat de beschuldigingen niet kloppen, maar erkent in het verleden wel tactloos heeft gehandeld.

CBS News heeft verder aangekondigd dat het niet niet langer herhalingen van het PBS-interviewprogramma van Rose zal uitzenden. Meer bij CBS News

Bekijk meer van

PBS Charlie Rose CBS News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.