banner festival 23

— vrijdag 8 november 2013, 09:14

Catalaanse publieke omroep opgeheven

Terwijl gisteren in Griekenland de mobiele eenheid het pand van de opgeheven publieke omroep ERT binnen viel, is eerder deze week in Spanje ook een publieke omroep gesloten. In het autonome deelgebied Valencia werd Canal 9/RTVV op dinsdag onverwacht opgeheven, met gedwongen ontslag van de bijna duizend werknemers. Journalisten maakten al jaren bezwaar tegen de regeling waarbij de lokale overheid politieke druk op de zender kon uitvoeren. Aan het proces voorafgaand aan het besluit om de zender op te heffen, valt het nodige af te dingen, stellen plaatselijke rechters. Laatste wijziging: 8 november 2016, 15:43

Er zijn al diverse protesten op straat geweest, bericht de omroepsite. De Europese Federatie van Journalisten (EFJ) eist dat de opheffing weer wordt teruggedraaid. EFJ-president Mogens Blicher Bjerregård noemt de sluiting in strijd met Europese regels voor publieke omroepen en de vrijheid van meningsuiting.

“Het is belachelijk dat dezelfde politici die een corrupt en falend beleid hebben gevoerd, nu kunnen beslissen een publieke omroep te sluiten”, aldus Blicher Bjerregård.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.