website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Cartoonist Oppenheimer doet aangifte om bedreiging Baudet

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in cartoon op dinsdag 26 maart 2019, 15:57

© Ruben L. Oppenheimer

Nieuws De Nederlandse cartoonist Ruben L. Oppenheimer heeft aangifte gedaan van doodsbedreiging aan het adres van Thierry Baudet. In een reactie op zijn tekening van afgelopen zaterdag in NRC dreigde iemand de Forum voor Democratie-leider "van kant te maken".


Oppenheimer tekende Baudet in een bruin legeruniform, met hoge laarzen aan en een wereldbol aan zijn voet - een scène geïnspireerd op de film The Great Dictator, waarin Charlie Chaplin in 1940 de draak steekt met Nazi-Duitsland, Hitler en Mussolini.

Een anonieme Facebookgebruiker reageert op de tekening met de tekst: ‘goed bezig’: “Er moet zo snel mogelijk iemand opstaan om deze neo-nazi [..] van kant te maken.”

Volgens Oppenheimer gaat dat te ver. “Cartoons zijn een onderdeel van het publieke debat. Dat debat mag, moet stevig gevoerd kunnen worden. Je mag het met mij eens of oneens zijn. Je mag het met de politici die ik op de korrel neem eens of oneens zijn. Liefst middels argumenten, bij gebrek daaraan mag er gescholden worden. Maar er zijn grenzen. Bij dreigen met fysiek geweld zoals hier, tegen mij of tegen anderen doe ik ALTIJD aangifte.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.