banner anp

— dinsdag 26 maart 2019, 15:57 | 0 reacties, praat mee

Cartoonist Oppenheimer doet aangifte om bedreiging Baudet

© Ruben L. Oppenheimer

De Nederlandse cartoonist Ruben L. Oppenheimer heeft aangifte gedaan van doodsbedreiging aan het adres van Thierry Baudet. In een reactie op zijn tekening van afgelopen zaterdag in NRC dreigde iemand de Forum voor Democratie-leider "van kant te maken".


Oppenheimer tekende Baudet in een bruin legeruniform, met hoge laarzen aan en een wereldbol aan zijn voet - een scène geïnspireerd op de film The Great Dictator, waarin Charlie Chaplin in 1940 de draak steekt met Nazi-Duitsland, Hitler en Mussolini.

Een anonieme Facebookgebruiker reageert op de tekening met de tekst: ‘goed bezig’: “Er moet zo snel mogelijk iemand opstaan om deze neo-nazi [..] van kant te maken.”

Volgens Oppenheimer gaat dat te ver. “Cartoons zijn een onderdeel van het publieke debat. Dat debat mag, moet stevig gevoerd kunnen worden. Je mag het met mij eens of oneens zijn. Je mag het met de politici die ik op de korrel neem eens of oneens zijn. Liefst middels argumenten, bij gebrek daaraan mag er gescholden worden. Maar er zijn grenzen. Bij dreigen met fysiek geweld zoals hier, tegen mij of tegen anderen doe ik ALTIJD aangifte.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.